SECOND OPINION

Geregeld wordt Autorijschool Van Wijngaarden benadert door leerlingen van andere autorijscholen met de vraag voor een Second Opinion. Deze leerlingen zijn dan meestal bij hun huidige autorijschool al meerdere keren gezakt voor het CBR praktijkexamen van het B-rijbewijs. Dit is heel vervelend en kan je zelfvertrouwen flink aantasten. Het kan echter ook zijn (zeker als je al meerdere keren bent gezakt) dat je begint te twijfelen of je wel goed bent opgeleid door je huidige autorijschool.

 

CBR

Vaak komt er dan ook het verhaal dat het lag aan de examinator van het CBR. Er gaan hierover vele fabelachtige verhalen rond. Het ergste is wel dat een examinator van het CBR verplicht zou zijn om de helft van de kandidaten te laten zakken. DIT VERHAAL IS ECHT NIET WAAR!! Maar je zou er wel onzeker door kunnen worden. Onthoud goed: de examinatoren van het CBR zijn er niet op uit om je te laten zakken. Wel moet je laten zien dat je VLOT, VEILIG en ZELFSTANDIG door het verkeer kunt rijden. En dat hoeft niet foutloos te gaan, het hoeft echt géén 10 te zijn, een 6-je is ook voldoende!!

 

GEZAKT

De reden dat je voor het CBR praktijkexamen van het B-rijbewijs zakt kan verschillende oorzaken hebben. Het kan natuurlijk iedereen overkomen dat je een fout maakt waardoor het resultaat onvoldoende was. Oefen dan gewoon nog even verder bij je huidige autorijschool zodat je voor het her-examen wél kunt slagen. Ga je echter twijfelen aan je huidige autorijschool dan kun je ook overwegen om een Second Opinion bij een andere autorijschool aan te vragen.

 

DENK GOED NA

Voordat je een Second Opinion gaat aanvragen is het heel belangrijk om hier héél goed over na te denken! Vaak wordt er gedacht dat met een paar rijlessen bij een andere autorijschool het examen wel kan worden behaald. Autorijschool Van Wijngaarden ziet echter regelmatig dat leerlingen verkeerd zijn opgeleid. Dan moeten fouten worden afgeleerd en de juiste dingen worden aangeleerd. Dit is een heel moeilijk traject wat vaak veel energie en tijd kost.

 

AANVRAGEN

Heb je er goed over nagedacht en wil je een Second Opinion aanvragen bij Autorijschool Van Wijngaarden? Dan kun je het aanvraagformulier invullen. Het traject van de SECOND OPINION ziet er dan als volgt uit:

 

  1. Ontvangst aanmelding
  2. Versturen / invullen uitgebreide aanvraagformulier
  3. Inschrijving bij Autorijschool Van Wijngaarden
  4. Factuur
  5. Na betaling: intake gesprek (als dit nog niet is gebeurd)
  6. Rijles van 1,5uur
  7. Verslag/advies

 

AUTORIJLESSEN

Na een SECOND OPINION kunnen en moeten er NIET automatisch ook autorijlessen worden gereden bij Autorijschool Van Wijngaarden. Als dit wel de wens is kan er ná een Second Opinion in overleg worden gekeken naar eventuele mogelijkheden.