Praktijkopleiding

Rijlessen

Tijdens de rijlessen in de auto bereid ik je voor op het CBR-praktijkexamen en zal ik je stapsgewijs door de opleiding leiden. De rijopleiding wordt afgestemd op jouw eigen leertempo, kennis en kunde. Wanneer je ergens moeite mee hebt, zal ik hier extra aandacht aan besteden.
Per keer rijden we (minstens) 1,5uur zodat je intensief kunt oefenen en het examengebied leert kennen. Houdt er rekening mee dat een leerling in Nederland gemiddeld ongeveer 43 uur rijles nodig heeft voor het behalen van het rijbewijs (onderzoek CBR 2021; zie voor meer informatie hierover op de website van het CBR).

Lespakketten

Er wordt altijd gestart met het startpakket. Daarna kan eenmalig worden gekozen voor het vervolgpakket 20. Zijn daarna nog rijlessen nodig dan kunnen enkele rijlessen worden afgenomen. Als je eerder examen kunt doen (en dus minder rijlessen nodig hebt dan er in het pakket zijn opgenomen) dan worden de leskosten per minder gereden rijles na het behalen van je rijbewijs teruggestort op je bankrekening.

Advies

Mijn advies is om eerst (of in ieder geval gelijktijdig) te starten met de theorie zodat je beter bent voorbereid op de rijlessen in de auto. Het is belangrijk om regelmatig rijlessen te nemen (één of twee keer per week). Dan neem je het geleerde beter in je op en heb je minder rijlessen nodig.

Instructievideo's

Om sneller te leren autorijden zijn er van de belangrijkste instructieonderdelen video's gemaakt. Zo kun je jezelf goed voorbereiden op de rijlessen en het praktijkexamenDoor het bekijken van de video's kun je tijd besparen tijdens je rijlessen omdat er dan minder uitleg nodig is. Bekijk hieronder enkele voorbeelden van instructievideo's hieronder.

(S11) STUREN

(S24) KIJKTECHNIEK (kruispunten)

(S28b) P in FILE achteruit

(S19) ALGEMEEN

(S19) STOPPEN links

(S19) Wegrijden van links