Een succesvolle rijopleiding

Voor een succesvolle rijopleiding is het belangrijk dat de theorie- en praktijklessen goed op elkaar aansluiten. Het is daarom belangrijk dat je eerst theorielessen volgt. Hierdoor krijg je meer verkeersinzicht wat je tijdens de praktijklessen goed kunt toepassen. Tijdens je praktijklessen zal jij je daardoor meer op je gemak voelen en je helemaal op het autorijden kunnen richten. Mijn advies is daarom: begin eerst met je theorie! Dit zal uiteindelijk in je voordeel werken omdat je per saldo minder praktijklessen nodig hebt en de totale opleiding goedkoper zal zijn.

 

Theorieopleiding

Kennis van de theorie is de basis voor goed en veilig autorijden. Tijdens de theorielessen leer je precies hoe het verkeer in elkaar zit en wat de verkeersregels zijn. Je kunt ervoor kiezen om je theorie zelfstandig te leren. Mijn advies  is echter om dit via de rijschool te doen. De voordelen van het volgen van deze theorielessen zijn dat;

  • zowel de theorie- en de praktijklessen door mijzelf worden gegeven, waardoor de totale opleiding goed op elkaar aansluit
  • de leerstof uitgebreid wordt uitgelegd
  • het in groepsverband is, waardoor je van elkaar kunt leren
  • je vragen kunt stellen wanneer je iets niet begrijpt
  • je tips zult krijgen die je de stof beter helpt te begrijpen
  • de examentrainingen in groepsverband zullen gemaakt en besproken worden

De totale theorieopleiding duurt ca. 6 weken. Per week is er één lesavond van ongeveer anderhalf uur per avond. Je krijgt ook een theorieboek om thuis te leren, hierin staan ook nog extra studievragen om te oefenen. Mocht je dit niet voldoende vinden, dan kan je bij mij online oefenvragen aanschaffen waarmee je (thuis) extra kunt oefenen. (Je bent ook welkom op de theorieopleiding als je rijlessen volgt bij een andere autorijschool!)

 

Praktijkopleiding

Tijdens de praktijklessen zal ik je stapsgewijs door de opleiding leiden. De rijopleiding wordt afgestemd op jouw eigen leertempo, kennis en kunde. Wanneer je ergens moeite mee hebt, zal ik hier extra aandacht aan besteden.
Per keer rijden we minimaal twee aaneengesloten rijlessen zodat je minstens 90 minuten hebt om intensief te oefenen en het examengebied te leren kennen. Houdt er rekening mee dat een gemiddelde leerling ongeveer 40 uur (53 rijlessen van 45 minuten) nodig heeft voor het behalen van het rijbewijs (is het landelijke gemiddelde).

 

Planning waarin de leerling écht centraal staat

De dag deel ik zo in dat er tussen twee leerlingen ca. een uur ruimte is. Deze tijd benut ik om een verslag van jouw rijles te maken en als reistijd naar de volgende leerling. Ook kan ik mijzelf dan goed voorbereiden op de nieuwe rijles. Het voordeel voor jou is dat je tijdens de rijles niet eerst een andere leerling hoeft thuis te brengen. Ook is de gehele lestijd van 90 minuten echt voor jou beschikbaar om te leren en ben je aan het einde van de rijles direct weer thuis.

Ook kun je zelf rijlessen plannen via het leerling-portaal op je computer en  “DE RIJBEWIJS APP” op je telefoon. Als je bijvoorbeeld opeens tijd hebt voor een extra rijles dan kun je tot een dag vooraf kijken of er nog ruimte is in de agenda van je instructeur. Ook kun je er dan zelf een afspraak in zetten en tot een week vooraf afspraken annuleren of verplaatsen.

 

Moderne digitale leeromgeving

Al jouw gegevens zoals je afspraken, betalingsoverzichten en je leerresultaten worden digitaal opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat jij (en eventueel je ouders/ verzorgers) jouw gegevens overal kunt bekijken.
Via het leerling-portaal op je computer of  “DE RIJBEWIJS APP” op je telefoon kan je de agenda afspraken checken en de vorderingen van jouw rijlessen bekijken. Nieuw geplande of gewijzigde afspraken worden per mail bevestigd.